annonse

Skal få fart på ladinga

HURTIGLADING
HURTIGLADING: Fortum skal bygge ut hurtigladernettet i Norden. (Foto: Fortum)

  • NTB

Fortum Charge & Drive skal bygge den neste generasjonen av hurtigladestasjoner for lading av elbilar mellom Oslo, Stockholm og Helsinki. Dei skal være seks gonger så raske som hurtigladestasjonene i dag.

– Dette betyr at elbilen blir bil nummer éin for enda flere. Det å gjere det mogleg for elbilistar å lade bilane sine raskare blir veldig viktig for den videre utbreiinga av elbilar, sier leiar Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive Norge.

Dei nye ladestasjonane er berekna på bilmodellane som kjem på marknaden frå 2018, og som har over 300 kilometers rekkevidde, og skal gjere at desse bilane skal vere i stand til å køyre frå Oslo til Helsingfors på same tida som ein bensin- eller dieselbil.

Dei nye hurtigladarane vil gi ein effekt på 150–350 kilowatt (kW). I dag har hurtigladestasjonane i Fortum-nettverket ein makseffekt på 50 kW. Dei fire første stasjonane skal byggast i år.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.


Hei,  

×

Du har 4 plussaker igjen. God lesing!

Takk for at du leser oss!

×

Du har fremdeles 3 gratis plussaker igjen å lese + et svært godt tilbud i vente

Takk for at du leser oss!

×

Du har 1 gratis plussak igjen. Lyst på mer av vårt beste innhold? Få full tilgang i 1 mnd for kun 1 krone. Ingen binding.