annonse

Skal få fart på ladinga

HURTIGLADING
HURTIGLADING: Fortum skal bygge ut hurtigladernettet i Norden. (Foto: Fortum)

  • NTB

Fortum Charge & Drive skal bygge den neste generasjonen av hurtigladestasjoner for lading av elbilar mellom Oslo, Stockholm og Helsinki. Dei skal være seks gonger så raske som hurtigladestasjonene i dag.

– Dette betyr at elbilen blir bil nummer éin for enda flere. Det å gjere det mogleg for elbilistar å lade bilane sine raskare blir veldig viktig for den videre utbreiinga av elbilar, sier leiar Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive Norge.

Dei nye ladestasjonane er berekna på bilmodellane som kjem på marknaden frå 2018, og som har over 300 kilometers rekkevidde, og skal gjere at desse bilane skal vere i stand til å køyre frå Oslo til Helsingfors på same tida som ein bensin- eller dieselbil.

Dei nye hurtigladarane vil gi ein effekt på 150–350 kilowatt (kW). I dag har hurtigladestasjonane i Fortum-nettverket ein makseffekt på 50 kW. Dei fire første stasjonane skal byggast i år.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Lyst på mer lokalt lesestoff, ? Vi har akkurat nå juletilbud på abonnement med inntil 70 % rabatt til over påske.

Lyst til å lese mer? Vi har akkurat nå juletilbudet på abonnement med inntil 70 % rabatt til over påske.