annonse

Påskekylling på grillen

Grill ute:
Grill ute: Start utendørsgrillingen i påsken! (Foto: Carl Martin Nordby)
Grillet kyllinglår med nystekte nanbrød, grønnchilimajones og mango

  • Øyvind Hjelle (NTB)

Sukkersalting gjør like store underverker med kyllinglårene som påskeegg gjør med ungene. De blir sprø, spretne og helt til å spise opp.

Det er lårene som er best på kyllingen. Utbeinet og dyppet i sukker-/saltlake får de den perfekte forbehandling før grillingen. Denne laken stabiliserer væsken i kjøttet, gir smak og skaper en fantastisk mørhet. Samtidig beholder skinnet evnen til å bli magisk sprøtt og godt!

Til dette perfekte kyllinglåret passer det aller meste av tilbehør. Å lage nanbrød er både enkel og gøy, og de nystekte brødene er nesten et måltid i seg selv. Deigen røres sammen i en fei og kan brukes rett etter heving, men sluttresultatet blir vesentlig bedre hvis du har mulighet til å la deigen stå kaldt over natten.

Fasongen på brødene bestemmer du helt selv. De kan lages i en stor stekepanne eller en veldig varm ovn. På min grill følger det med en pizzastein, den er dønn perfekt til å bake dem på. Med denne metoden får man den umiskjennelige smaken av kull/ved i tillegg til svidd mel. Det kan kjøpes ok nanbrød i butikken, men disse har ikke den myke og litt seige konsistensen inni som nylagde nanbrød får.

Som saus kan man bruke yoghurtdressinger eller en majones med litt fart i. En grønn chilimajones med masse salt og lime faller i smak hos alle som liker litt sterk mat.

Grønn chili er bare vanlig cayennechili som ikke har blitt rød ennå. Smaksmessig er den grønne, ikke overraskende, noe mer bitter og "grønn" i smaken, litt som eplekart versus modent eple. Skallet på chilien skal svis av før bruk, gjerne med en skibrenner eller et gassbluss. Deretter er det stavmikseren som gjelder.

På tallerkenen så langt har vi noe sprøtt, noe mykt, noe fett, noe syrlig og noe spicy. Da mangler det bare noe søtt og litt spreke farger. Det selvskrevne valget er Indias nasjonalfrukt mango. En moden mango kuttes enkelt og greit i terninger og overdrysses av friske grønne korianderblader.


annonse
annonse
annonse