annonse

Fyll uten fanteri

SVINETE FYLL
SVINETE FYLL: Med disse pølserullene på bordet er det duket for latinamerikansk feststemning. (Foto: Carl Martin Nordby)
Spicy sausage roll

  • Øyvind Hjelle

Sprø butterdeig fylt med svin danser salsa med smaksløkene. Bli med på pølsefiesta!

Hvis man kan si at noe smaker av fest, nærmere bestemt av mexicansk fiesta, må det være denne ukas pølseruller. De er varme, sprø, salte og gylne på utsiden. Myke og saftige på innsiden. Passe sterk chili døyves med syrlig kald rømme. Alle smaksløkene blir glade og feststemte!

Og siden vi virkelig skal beære de latinamerikanske smakene her, gjør vi litt mer enn bare å hive en pose tacokrydder i panna. I stedet ser vi på hvilke ingredienser som faktisk finnes i tacomiksen. Løk, hvitløk, korianderfrø og spisskummen er selvskrevent, og dette finner man i alle norske matbutikker. En «joker» som det er litt lengre mellom, men som finnes i mange velassorterte butikker, er den store chilien som heter chipottle. Den er ikke spesielt sterk, men tørket, røykt og veldig smaksrik. Smaken og lukten minner umiskjennelig om tobakk, og den setter en helt nydelig grunnsmak sammen med svinekjøttet og tomatene. Ønsker man mer styrke, er det bare å kjøre på med hakket frisk cayennechili. Dette er den vanligste chilien på det norske markedet. Lag gjerne maten litt for sterk, og kjøl heller ned situasjonen i munnen med frisk kald rømme eller yoghurt underveis.

Kjøttdeig av svinenakke er bedre egnet enn okse til dette formålet, da det er mykere, fetere og mer smaksrikt. Kjøttdeigen bør dessuten være grovkvernet, ikke finkvernet, til pølserullen.

Dette mexicanskinspirerte kjøttfyllet skal til slutt rulles inn i en «puffpastry». Dette er en type smørdeig, noe i nærheten av butterdeig. En slik deig blir luftig, sprø og saftig etter baking. Å lage deigen er en relativt omfattende prosess, men så er det tilsvarende gøy å mestre det. Hvis man ikke har tiden, lysten eller talentet, kan man alltids kjøpe fryst butterdeig. Fest blir det okke som!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.