annonse

Opplevelser langs Raet

STEMNING I SOLNEDGANG
STEMNING I SOLNEDGANG: STEMNING I SOLNEDGANG: Dette stemningsbildet fra nasjonalparkområdet, like ved strandkanten, har hobbyfotograf Alf J. Altenborg tatt.

Foto av gode opplevelser langs Raet skal være med å minne om at en fremtidig nasjonalpark skal brukes, men på en bærekraftig måte.

  • Geir Lidgeir@agderposten.no 958 98 726

Fylkesmannen i Aust-Agder jobber med å samle inn hverdagsbilder fra folk som bruker friluftsområdene langs Raet. Bildene skal brukes i en fotoutstilling som planlegges på biblioteket i Arendal februar neste år.

Ole Wilhelm Svensen hos Fylkesmannen sier til Agderposten at det allerede er kommet inn en del bilder til Fylkesmannens facebooksider, men at han håper på langt flere bilder å velge mellom når fotoutstillingen åpnes.

 Helt vanlige bilder

– Vi er ikke ute etter ekstraordinære bilder med høy kunstnerisk kvalitet. Vårt mål er å få inn helt vanlige bilder som viser hverdagsbruken av friluftsområdene for hele nasjonalparkområdet, helt fra Lyngør via leia på utsiden av Sandøya, forbi Flosta, Tromøya, Mærdø og Havsøya, videre til Jerken og Valøyene. Vi er interessert i bilder både av bygningsmiljø, natur, mennesker, dyr og hav, både over og under vannflaten, sier Svensen, som understreker at dette ikke er noen konkurranse.

– Vi vil at fotoutstillingen skal avspeile alt det fine folk gjør ute i naturen som sokner til Raet-området. Vi vil at bildene skal vise gleden folk har av å kunne boltre seg i denne naturen, enten de kommer dit landeveien eller med båt.

Den mest brukte delen av nasjonalparkområdet er nok Tromøy. Det unike rullesteinsområdet på utsiden av Tromøya, med Spornesstranda og Hove, er Aust-Agders mest populære turområde.

Brukes året rundt

– Tromøya brukes som friluftsområde året rundt. Her luftes bikkjer, her spaseres det og her jogges det. Ja, her går til og med folk på ski langs vannkanten. Vi er opptatt av at alle årstidene skal fanges inn i bildene som folk sender oss, sier Svensen, enten det dreier seg om skikkelige høststormer, kalde vinterdager eller svalende sommerdager.

– Vi er spesielt opptatt av bilder fra alle aktivitetene i dette området. Turer, klatring, pølsegrilling, padling, dykking, seiling, kaffekos, rullestoler, fisking og mye, mye annet, sier Svensen.

Men Tromøya er også Hovefestivalen, hvor mange unge får sitt første møte med Sørlandet; det er Canal Street med «fyrjazz» ute på Lille Torungen og det er leirvirksomhet, hvor det om sommeren syder av liv.

Har du bilder du vil dele med andre, nye eller bilder fra fotoarkivet, kan du sende dem til raet@fylkesmannen.no

annonse

annonse
annonse
annonse